Cerceveler
 

SAADET ALKIŞ

Bir başka Yangın İnceleme sitesi

Ana Sayfa

Saadet Alkış Kimdir

Şirket Hakkında

İletişim

 

Saadet Alkış
Yangın İnceleme Uzmanı

Ankara doğumlu.

İlk orta ve lise eğitimlerini Ankara’da tamamladı

Eğitimleri:
1976 ‘ da Ankara Kız Lisesini,
1981 ‘ de Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Mühendisliğini ,
1982 ‘ de Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde ” Gözenekli Maddelerin Adsorplama Özellikleri ” konulu yüksek lisansını bitirdi.

1995 ‘ de Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde ” Çimento Döner Fırını Sinter Bölgesi Bazik Refrakterlerinin Termel Şok Dayanımının Artırılması ” konulu doktora, eğitimlerini tamamladı.

Yaptığı Görevleri:
1982 – 1997 de Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümünde Araştırma Görevlisi,
1997 – 1998 ‘ de Akdeniz Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek YüksekokulundaÖğretim Görevlisi olarak görev yaptı.

1998 den beri de Akdeniz Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek YüksekokulundaÖğretim Üyesi olarak görevini sürdürmektedir.

1998 – 1999 Antalya Büyükşehir Belediyesi Ruhsat Küşat Müdürlüğünde sözleşmeli olarak Kontrol Mühendisi görevini yaptı.

Antalya ili ve diğer illerde de Yangın Olaylarındaki Adli Davalarda Bilirkişilik görevlerini de sürdürmektedir.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Adlı tıp Dergisinde ve Ulusal Afet Dergisinde hakem heyetinde görev yapmaktadır.

Emniyet Genel Müdürlüğü APK dairesinde eğitim derslerinin hazırlanmasında inceleme komisyonunda üyelik yapmaktadır.

Akdeniz Üniversitesi AKÜNSEM eğitim merkezinde Özel Güvenlik ve Eğitim Kurslarında ” Yangın Güvenliği ve Doğal Afetlerde Mücadele yöntemleri ” konulu dersleri yürüttü.

Akdeniz Üniversitesi AKÜNSEM eğitim merkezinde Sigorta sektörüne ve itfaiye teşkilatlarına “Yangın Yeri inceleme ” kursaları düzenlemektedir.

Antalya ve çeşitli illerdeki dernek ve kuluplere “Yangın Güvenliğinin Önemi ve Yangında Alınması Gerekli Durumlar” konulu seminerlerini sürdürmektedir.

Yangın konulu düzenlenen sempozyumların bilim kurullarında görev yapmaktadır.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde Yangın güvenliği eğitimleri vererek , yangın konusunda danışmanlık görevi yapmaktadır.

Halen Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Meslek yüksekokulunda da “Yangın Yeri İncelemeler” dersini de vermektedir.

Katıldığı Eğitim Programları

1998 , Budapeşte , Miklos Polytechnic İnstitute of Fire Protection And Safety Engineering hocalarının düzenlediği ” The Fire Hazard and Risk Assessment ” konulu yaz okuluna katıldım.

2002 İYEM (Izocam Yalıtım Eğitim Merkezi) eğitim kursunda ” Tesis ve işletmelerde yangın güvenliğine giriş “

İzmit 2002 İYEM ( Izocam Yalıtım Eğitim Merkezi) eğitim kursunda ” Tesisinizi yangına karşı güvenli hale getirmek ” İzmit .

Yayınları ve patentleri

1992* “Çimento Döner Fırını Sinter Bölgesi Bazik Refrakterlerinin Termal Şok Dayanımının Artırılması ” konulu doktora tezden adına araştırma yaptığı Konya Krom-Magnezit Tuğla Fabrikası bu tuğlara P201 ve P202 adlı patentleri almışlardır.

2001 Yangın ve Güvenlik dergisi, ” Antalya Kaleiçi bölgesinin yangın tehlikeleri ve alınması gerekli modern yangın güvenlik önlemleri” konulu makale, İstanbul.

2001 Yangın ve Güvenlik dergisi, ” Kundakçılık ve yangın yerinde kriminalistik incelemeler konulu makale, İstanbul.

2002 Adli Bilimler dergisi “Otomobil Yangınlarının İncelenmesi” konulu makale, Ankara.

Yangın kimyası ders notları
Yangın bilgisi ders notları
Yangından korunma ve hareket tarzı ders notları
Kriminalistik ve yangın yeri inceleme ders notları
Tehlikeli Maddeler ders notları
Deniz Yangınları ders notları
Acil durum ders notları
Girişimcilik
Genel ve Teknik İletişim
Bu ders notları kitap haline dönüştürülmesi çalışmalarını sürdürmektedir.

Katıldığı Bilimsel Toplantılar

1997 TMMOB Makina Mühendisleri Odası Mersin Şubesinin düzenlediği “Yangın sempozyumu” Mersin

1997 TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Ankara Şubesinin düzenlediği “Yangın sempozyumu” Ankara

1998 TMMOB Makina Mühendisleri Odası ,Antalya Şubesinin düzenlediği seminer programında “Yangın Güvenliğinde Aktif Ve Pasif Önlemlerin Önemi” konulu seminer

1999 Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği’ 99 Sempozyumunda “Binalarda yangın güvenliği bakımından pasif önlemler ve uygun yapı malzemelerinin seçimi” konulu tebliği

2000 Almanya Ausborg “İnterschutz” yangın güvenlik fuarını izledi.

2000 Bulgaristan Şumnu İtfaiye teşkilatına, Romanya Bükreş İtfaiye okulu ve teşkilatına, Macaristan Budapeşte İtfaiye okulu ve teşkilatına, İtalya Venedik İtfaiye teşkilatına, Yunanistan Selanik itfaiye teşkilatına teknik gezi.

2000 TMMOB Mimarlar Odası, Antalya Şubesinin düzenlediği Kaleiçi Şenliklerinde “Antalya Kaleiçi Bölgesinin yangın tehlikeleri ve alınması gerekli modern yangın güvenlik önlemleri” konulu seminer Antalya

2001 Antalya, Ankara, Diyarbakır, Urfa, Gaziantep ve Adana illeri Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlükleri personeli ve bu illerin Jandarma kuvvetleri personellerine “Yangın yeri inceleme yöntemleri ve kundakçılık türleri” konulu seminer.

2001 Gazi, Çankaya, ODTÜ, Selçuk, Süleyman Demirel, Dicle, Harran, Gaziantep, Çukurova ve KTÜ Üniversitelerinin Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi öğrenci ve öğretim elemanlarına “Yangın ve yapı tasarımında yangın güvenliğinin önemi” konulu seminer.

2001 TMMOB Makine Mühendisleri Odası, Antalya Şubesinin düzenlediği Antalya’da kentleşme ve yerel yönetimler sempozyumunda “Antalya Kaleiçi Bölgesinin yangın tehlikeleri ve alınması gerekli modern yangın güvenlik önlemleri” konulu seminer Antalya.

2002 Atatürk Üniversitesinin düzenlediği 1.Anadolu Adli Bilimler sempozyumunda “Otomobil Yangınlarının İncelenmesi” konulu poster tebliği, Erzincan.

2003 TMMOB Mimarlar Odası, Antalya Şubesinin düzenlediği eğitim programı içinde “Yapı Malzemelerinin Yangına Dayanım Özellikleri” konulu seminer, Antalya.

2003 İstanbul Emniyet müdürlüğü olay yeri inceleme şube müdürlüğünde düzenlenen yangın olayları konulu eğitim programında “Yangın Yeri İnceleme Yöntemleri ve Kundakçılık Türleri” Ve “Oto Yangınlarında İnceleme Yöntemleri” konulu seminerleri . İstanbul.

2003 TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası, Antalya Şubesinin düzenlediği eğitim programı içinde “Yapı Malzemelerinin Yangına Dayanım Özellikleri Ve Yangın Yönetmeliğinin Uygulanması” konulu seminer, Antalya.

2003 TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Ankara Şubesinin düzenleyeceği Yangın sempozyumunda “Ahşap Yapı Malzemesinin Yangına Dayanımının Artırılması” konulu tebliği, Ankara.

Antalya ilindeki ilk öğretim okulları öğrenci ve öğretmenlerine “Yangın nedir, yangın anında ve sonrasında yapılması gerekli hareketler nelerdir” konulu eğitim seminerlerini sürdürmekteyim.

2001 ve 2002 Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığının düzenlediği Hizmet İçi Eğitim Programlarında “Yangın kimyası” ve ” Yangın yeri incelemeleri” konulu dersleri yaptı, Ankara.

2003 Erciyes Üniversitesinin düzenleyeceği 2.Anadolu Adli Bilimler Sempozyumunda “Kundaklamalar, Yangın yeri İncelenmesi ve Kurumlar Arası Eşgüdüm” konulu panelde panelist , Kayseri.

2004 TMMOB Mimarlar Odası, İzmir, Balıkesir ve Bursa Silifke ilçesi Şubesinin düzenlediği eğitim programı içinde “Yapı Malzemelerinin Yangına Dayanım Özellikleri” konulu seminer.

2004 Yüzüncü Yıl Üniversitesi “1.Ulusal Felaket Kurbanlarının Kimliklendirilmesi” (DIV) Kongresi, Van.

2004 Antalya, Bursa, Balıkesir, ve İzmir illeri Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlükleri personeli ve bu illerin Jandarma kuvvetleri personellerine ” Yangın yeri inceleme yöntemleri ve kundakçılık türleri” konulu seminerler.

2004 TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası, Antalya Şubesi adına Antalya Yapex Yapı Fuarında “Binalardaki Yangının Etkileri” konulu seminer.

2005 İstanbul Yapıda Yeni Ürünler Fuarında “Yangın ve İnsan” konulu seminer.

2006 Antalya Emniyet Genel Müdürlüğü Serik eğitim merkezinde “Yangın yeri inceleme yöntemleri ve kundakçılık türleri” konulu seminerler.

2009 Antalya, Emniyet Genel Müdürlüğü olay yeri inceleme şube personellerinin katıldığı “Yangın yeri inceleme yöntemleri ve kundakçılık türleri” konulu eğitim kursta seminer.

2010 Almanya Leipzig “İnterschutz” yangın güvenlik fuarını ziyaret.

2011,Trabzon Karadeniz Teknik Üniv.9.adli bilimler Sempozyumunda “Kurumlar arası eşgüdüm” konulu poster tebliği.

2006 -2010 yılları arasında sigorta sektörüne ve itfaiye personellerine yönelik “yangın yeri inceleme metotları kursları” düzenledi.

2009-2011-2013 yıllarında Tüyak Yangın güvenliği sempoyumlarında bilim kurulu üyeliği yaptı

2011 İstanbul TÜYAK Yangın Güvenliği Sempozyumu “Bilinerek alınmayan yangın güvenlik önlemlerinin bilinmeyen sonuçları” tebliği.

2013 Manisa, Antalya , Vestel, Bosch firması personellerine ” Yangın İnceleme” seminerler.

2015 Ankara Kimya Müh.Odası III.Tehlikeli Kimyasalların Yönetimi Sempozyumu “Depolama Şartlarını Önemi: Sünger Göründüğü gibi Masum bir madde değildir” tebliği.

2015 İstanbul TÜYAK Yangın Güvenliği Sempozyumu “Bir Hastane Yangının Anatomisi” tebliği.

2015 İstanbul, Ordu, Bursa Sigorta Eksperleri Derneği Şubelerinde ” Yangın İnceleme” seminerleri.

2016 Bursa DOSAP “Endüstriyel Tesislerde Yangın Güvenliği” seminer.

2017 Berlin İnternational Sience and Technology Conferance İSTEC2017 “Endüstriyel Tesislerde Kullanılan Yapı Malzemelerinin Yangın Dayanımlarının Yarattığı sorunlar” tebliği.